Voordelen elektrische fiets

De lente heeft zijn intrede gedaan en de warme dagen volgen zich steeds sneller op. Laat je auto eens wat vaker staan wanneer je naar je werk gaat en ruil deze in voor een stoere elektrische fiets. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar het is ook goed voor je portemonnee. Benieuwd welke voordelen een e-bike nog meer met zich mee brengt? Lees dan gauw verder en ga binnenkort op pad met een elektrische fiets!

Een elektrische fiets is ideaal om grote afstanden af te leggen

In vergelijking met een gewone fiets, kun je met een elektrische fiets gemakkelijker lange afstanden afleggen. Let er wel op dat je een goede accu hebt, zodat je niet opeens stil komt te staan. De accu van elektrische fiets heeft namelijk een bepaalde actieradius, je kunt niet onbeperkt kilometers afleggen. Aangezien de populariteit van e-bikes toeneemt, komen er op steeds meer plekken oplaadpunten! Check alvorens je een lange route wilt gaan afleggen of er oplaadpunten op de route zijn, zodat jij zorgeloos kunt genieten van je fietstocht. Ben je van plan om heuvelachtig gebied te trotseren? Met een elektrische fiets ga jij gemakkelijk de berg op, ook met tegenwind.

Een elektrische fiets leent zich uitstekend voor dagelijks gebruik. Woon je bijvoorbeeld meer dan 10 kilometer van je school of werk? Dan is een e-bike een gezond en betaalbaar alternatief voor het openbaar vervoer of een auto. Een ander voordeel, je bent een stuk goedkoper uit qua reiskosten en je draagt ook nog eens bij aan een gezond milieu!

Werk aan je gezondheid met een elektrische fiets

Voorheen was een e-bike vooral populair bij senioren, echter zie je tegenwoordig steeds meer mensen op een elektrische fiets stappen. Over het algemeen stappen Nederlanders vaker op een elektrische fiets dan op een normale fiets en leggen ze meer kilometers af. Wanneer je slecht ter been bent, is een elektrische fiets ook de ideale oplossing om mobiel te blijven. Er zijn modellen beschikbaar met een lage instap, zodat het ook voor deze mensen gemakkelijk is om lekker te fietsen. Mensen met overgewicht kiezen ook steeds vaker voor een e-bike om gewicht te verliezen. Dit is makkelijker dan joggen en je belast je knieën op een e-bike veel minder. Ook veel hartpatiënten integreren een dagelijkse route met een elektrische fiets in hun trainingsprogramma. Door de trapondersteuning blijft je hartslag een stuk lager dan bij een gewone fiets.

Fietsen op e-bike is voordelig

Een elektrische fiets hoef je niet te vullen met diesel of benzine. Ook heb je geen last van dure verzekeringen en belastingen. De aanschaf van een gemiddelde elektrische fiets ligt tussen de 700 en 1000 euro, maar dit heb je snel terugverdient. Bij openbare oplaadpunten kun je jouw fiets snel en gemakkelijk opladen en dat is geheel kosteloos! Daarbij hoef je geen parkeergeld te betalen en heb je minder onderhoud in vergelijking met scooters, brommers of de auto. Met een elektrische fiets ben je dus niet alleen gezonder bezig, maar bespaar je ook nog eens op je maandelijkse kosten.

Weetjes