Een voetbaltenue voor je kind? Hier moet je op letten

Is je kind fan van een bepaalde voetbalclub, dan is de kans groot dat het ook een voetbaltenue van de betreffende club wil. Deze kunnen aardig aan de prijs zijn, al zijn er uitzoneringen. Waar moet je op letten als je een voetbaltenue aan gaat schaffen?

Het moet van de juiste club zijn

Het lijkt nogal een gemakkelijke, maar zorg dat je echt zeker weet van welke club je kind een tenue wil voor je er eentje aanschaft. Kinderen kunnen nogal eens van voorkeur wisselen. Had je kind het in december voor de feestdagen over een Barcelona tenue, maar heeft het dit toen niet gekregen? Ga er dan niet klakkeloos vanuit dat je hem of haar in de zomer wel blij kan maken hiermee. Het kan zomaar zo zijn dat inmiddels Real Madrid favoriet is, en het kind de neus ophaalt voor Barcelona.

Zorg dat het een echte is

Zeker als je wat geld wil besparen, is de verleiding groot om buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar een tenue. Let hier echter heel goed mee op. Zeker van de populairste clubs zijn heel veel namaak-artikelen te koop. Shirts die net echt lijken, maar dat niet blijken te zijn. Dat zie je terug aan de kwaliteit, die vele malen minder is, de pasvorm, het materiaal en soms ook aan het kleurgebruik of bijvoorbeeld de naam van de sponsor. Het aanbieden van dit soort artikelen is vaak illegaal, en kopen valt niet aan te raden. Niet alleen houd je daarmee dit soort praktijken in stand, je koopt ook nog eens iets van slechte kwaliteit waar je kind misschien maar heel kort plezier van kan hebben.

Van welk seizoen?

Vrijwel alle voetbalclubs passen hun tenue ieder seizoen een klein beetje aan. Slim, want veel fans willen op deze manier ieder jaar graag een nieuw shirtje kopen. Controleer bij je kind of hij of zij hier waarde aan hecht. Moet het per se het shirt van dit seizoen zijn, of is het net zo blij met een exemplaar van het jaar ervoor? Belangrijk om te weten om teleurstellingen te voorkomen, maar ook om eventueel geld te besparen. Mag het ook een shirt van vorig jaar zijn, dan zijn de kosten vaak aanzienlijk lager.

Welke naam op de rug?

Vaak is het mogelijk om een shirt te kopen met een naam en nummer op de rug. Dit brengt vaak wat hogere kosten met zich mee, maar het maakt een shirt natuurlijk wel extra bijzonder. Check goed bij je kind welke naam dit moet zijn, en zorg dat je ook het nummer goed hebt. De meest populaire spelers hebben vaak shirts die je kant en klaar kan bestellen. Wil je een shirt van een wat minder bekende speler, of wil je bijvoorbeeld de naam van je kind erop laten drukken, dan wordt deze speciaal voor je bedrukt. Zorg dat je de naam en het nummer goed doorgeeft, om teleurstellingen te voorkomen.

Weetjes