De kracht van het eiwitdieet

Wil jij graag wat afvallen maar heb je geen idee hoe je dit aan kunt pakken? Je kunt dan bijvoorbeeld meer bewegen door te gaan lopen op een loopband. Maar je kunt ook eens kijken naar het eiwitdieet. Het eiwitdieet biedt je een aantal voordelen ten opzichte van andere diëten!

Benieuwd naar de kracht van het eiwitdieet?

Het zorgt er op verschillende manieren voor dat je effectief kunt afvallen, waarbij het langer duurt om je voeding te verteren. Je hebt daar meer energie voor nodig, terwijl je het spierweefsel kunt behouden. Met name dat laatste is van belang, aangezien het eiwitdieet zich daarmee weet te onderscheiden van andere diëten die je kunt volgen. De kracht van het eiwitdieet blijkt ook uit uitspraken van het Voedingscentrum, zij stellen bijvoorbeeld dat eiwitten het lichaam net als koolhydraten en vetten energie kunnen leveren. Het lichaam heeft echter meer energie nodig om de eiwitten te verteren, zodat je kunt afvallen.

Verteren duurt langer

De kracht van het eiwitdieet blijkt onder andere uit het feit dat het langer duurt om je voeding te verteren. Dat is van belang, aangezien je weer trek begint te krijgen op het moment dat je de voeding verteerd hebt. Zou dit te snel gebeuren? Dan heb je al weer vlot trek en begin je opnieuw te eten. De kracht van het eiwitdieet ligt in het feit dat het langer duurt voordat je trek krijgt, zodat je op een natuurlijke wijze kunt zorgen voor bescherming tegen vreetbuien of overmatig eten.

Meer energie om te verteren

Je lichaam heeft meer energie nodig om je voeding te verteren, een andere belangrijke kracht van het eiwitdieet. Op het moment dat je eiwitten inneemt kan je lichaam daar energie uit halen. Een deel van die energie heeft het lichaam vervolgens weer nodig om de voeding te verteren. Dat betekent dat er een betere balans ontstaat tussen de inname van voedingsmiddelen en het gebruik daarvan. Je neemt niet langer meer energie in dan je aan de andere kant kunt verbranden, er ontstaat een betere balans. De kracht van het eiwitdieet zorgt er op die manier voor dat je de voeding die je inneemt als het ware gebruikt om je lichaam uit te dagen vetreserves te verbranden. Dit betekent dat je af kunt vallen door de juiste voeding in te nemen. Eiwitten hebben wat dat betreft een belangrijke toegevoegde waarde binnen het afvallen.

Behoud van spierweefsel dankzij het eiwitdieet

De kracht van het eiwitdieet blijkt tenslotte uit het feit dat eiwitten helpen je spierweefsel op te bouwen of te behouden. Op het moment dat je gaat sporten bouw je spieren op, spieren die voldoende energie nodig hebben. Zou je proberen af te vallen door minder (koolhydraten) te gaan eten? Je lichaam krijgt dan te weinig energie binnen, waardoor het onmogelijk blijkt om al het spierweefsel op peil te houden. Het gevolg? Je sportprestaties worden teniet gedaan, je spieren worden kleiner. De kracht van het eiwitdieet zorgt ervoor dat er voldoende energie voor je spieren beschikbaar is, zodat je het spierweefsel ondanks het afvallen kunt behouden.

Ben jij overtuigd van de kracht van het eiwitdieet? Dan kun je bijvoorbeeld eens kijken naar deze eiwitrijke recepten.

Weetjes