Bewuster leven met Reiki

Velen vragen zich af wat er met bewust of bewuster leven wordt bedoeld. Heel simpel gezegd is bewust leven aandacht geven aan je keuzes en de gevolgen die ze kunnen hebben. Bewuster leven maakt dat je niet meer alles op automatische piloot doet. Je neemt je eigen beslissingen en je laat je niet leiden door de massa. Je neemt de controle over je leven.

Hoe kan Reiki je hier nu bij helpen?

Reiki, de universele levensenergie, is een alternatieve behandelmethode die werd ontwikkeld door Mikao Usui. Het is een helende energie die doorgegeven wordt via de handen. Deze energie werkt in op de energiebanen en chakra's van het lichaam. Reiki werkt niet in op één enkele plek. Het hele lichaam heeft er baat bij. De energie zet een genezingsproces in gang. Reiki zorgt dat je opnieuw in contact komt met jezelf. Het vermindert medische klachten. Het vergroot je zelfbewustzijn. Je krijgt zicht op dat wat je blokkeert, op dat wat je stress bezorgt. Reiki zorgt voor een stimulering van je ontwikkelingsproces: lichamelijk, geestelijk en spiritueel. Het is een energetische heling die zorgt voor een betere doorstroming van je eigen energie waardoor je weer opgeladen bent. Reiki bezorgt je opnieuw innerlijke rust.

Doordat je lichaam en energie door Reiki meer in balans zijn gebracht, verminderen je klachten. Door deze vermindering, spendeer je minder tijd aan het piekeren over al die klachten. Je hebt meer tijd om na te denken over dat wat je kiest. Je krijgt meer zin in het leven, in je gezin en je omgeving. Je hebt meer tijd om bewust te leven.

Een reikibeoefenaar kan je, na de Reiki behandeling, oefeningen geven die je thuis kan uitvoeren. Hierdoor heb je steeds zelf de mogelijkheid om je lichaam en geest in balans te brengen. En kan je blijven bewuster leven.

Weetjes