Een dagje ontspannen doe je zo

Iedereen heeft wel eens zo’n dag. Zo’n dag dat je helemaal niks wilt doen, lekker tot rust wilt komen en volledig wilt ontspannen. Werken, kinderen, etc. het kost allemaal veel energie. Om weer even helemaal te ontspannen kun je natuurlijk een dag vrij nemen en thuis rustig aan doen. Maar om écht te ontspannen is het een heel goed idee om te genieten van een wellnessdag. Dit is niet alleen goed om te ontspannen, maar ook goed voor je gezondheid. Maar wat doe je dan op zo’n wellnessdag?

Genieten van de sauna

Kom eerst helemaal tot rust in een sauna. De hoge temperatuur van een sauna zorgt ervoor dat je stress vermindert en je je even kan ontspannen. Doordat je extreem gaat zweten verlies je ook de nodige afvalstoffen. Daarnaast ontspannen je spieren ook. Kortom: een bezoekje van 20 minuten aan de sauna zorgt ervoor dat jij weer kalmeert, ontspant en je gezonder voelt.

Bubbelen in een spa

ind je het niet zo relaxed om in een hete cabine te zetten? Dan is zwemmen of relaxen in een spa ook een hele goede manier om te ontspannen. Je kan bijvoorbeeld in een jacuzzi gaan zitten. Door deze stralen, ook wel de hydrojets genoemd, ontspan je ook en krijgen de spieren in je lichaam een massage door de stralen. Liever toch iets actiever bezig? Dan zou je kunnen zwemmen in een zwemspa.

Een ontspanningsmassage

Zitten je spieren zo vast door alle stress? Dan is een ontspanningsmassage een goed idee. Bij de meeste wellnessresorts heb je verschillende opties aan massages. De meeste ontspanningsmassages duren zo’n 25 minuten, maar je hebt ze ook van 55 minuten. Gegarandeerd dat jij door zo’n massage weer helemaal de oude bent om en weer tegenaan te gaan.

Weetjes