5 redenen waarom fietsen gezond is

De gemiddelde Nederlander zit heel wat uurtjes stil. Achter het bureau, in de auto of ’s avonds op de bank. Op zoek naar een gemakkelijke manier om in beweging te komen? Pak de fiets! Het is niet alleen een gemakkelijke en leuke manier om te bewegen, maar het is ook nog eens goed voor je lichaam én geest. Haal de fiets uit de schuur, pomp de banden op en ga op pad.

Alle kleine beetjes helpen

Dat bewegen gezond is weten we allemaal. Maar wist je dat je daarvoor niet uren in een drukke sportschool hoeft door te brengen? Pak de fiets naar het werk of tour door het bos samen met de familie in het weekend. Bij Fietsenopfietsen koop je de ideale kinderfietsen, zodat de kleintjes met je mee op pad kunnen. Want wat is nou leuker dan samen genieten terwijl je werkt aan je gezondheid? Welke manier je ook kiest, alle draagt bij aan jouw gezondheid.

De 5 voordelen van fietsen

Maar wat zijn deze voordelen van het fietsen waar we het over hebben? We laten je hieronder de 5 belangrijkste redenen zien om vandaag nog op de fiets te stappen:

Fietsen voorkomt ziektes

Als je regelmatig op de fiets stapt, verklein je de kans op diabetes type 2 én hart- en vaatziekten. Door de beweging worden bloedvaten flexibeler, sterker en slibben ze minder snel dicht. En los van deze belangrijke redenen, is fietsen ook goed voor je immuunsysteem. Door dagelijks te fietsen wordt je lichaam sterker en is het beter in staat om virussen af te weren.

Fietsen is goed voor ontspanning en voorkomt stress

Na een lange dag op kantoor kan het heel lekker zijn om op de fiets te stappen en naar huis te fietsen. Tijdens het fietsen kan je even de dag van je af laten glijden. En ook in het weekend laat je je geest volledig ontspannen door een lange rit op de fiets

Fietsen zorgt voor een betere nachtrust

Door beweging in de buitenlucht maak je minder cortisol aan: een stresshormoon. Heb je minder van dit hormoon in je lichaam? Dan kun je beter de slaap vatten én je slaap langer door. Met dagelijks 30 minuten op de fiets bereik je al dit grootse effect

Fietsen helpt tegen overgewicht

Wist je dat je met 10 minuten fietsen ongeveer 97 calorieën verbrandt? Voorkom of raak de extra kilootjes kwijt, gewoon in de frisse buitenlucht. En heb je snel last van de impact van sporten? Fietsen is een vriendelijke manier voor je spieren zonder veel impact, om toch aan je spiermassa te werken

Fietsen is goed voor je hersenen

Bij fietsen denk je als eerste aan de fysieke voordelen. Het is goed voor je spieren om in beweging te zijn. Maar wist je dat fietsen ook effect heeft op je hersenen? Fietsen bevordert namelijk de bloedtoevoer naar de hersenen, wat zorgt voor meer zuurstof in het brein. En meer zuurstof betekend een betere aanmaak van nieuwe hersencellen.

Sta je klaar in de startblokken om op de fiets te stappen of ben je er nog niet helemaal klaar voor? Bij Fietsenopfietsen vind je de beste fietsen en goedkope kinderfietsen zodat je met de hele familie op pad kunt.

Weetjes